Gratis verzending vanaf € 75,00 op vitaalexclusief.nl

Goed om te bewegen

De voordelen van voldoende bewegen

Regelmatig sporten is een van de beste dingen die je kunt doen voor de gezondheid van je hart. Het helpt je niet alleen om gezond te blijven, maar het helpt ook om een sterkere band tussen jou en je hart te creëren. Regelmatige lichaamsbeweging kan de hele dag door in kleine hoeveelheden worden gedaan en zal blijvende voordelen hebben voor een algehele gezondheid. Maar waarom is bewegen zo heilzaam? En hoe vaak moet je sporten? Lees verder om erachter te komen!

 

Regelmatig lichaamsbeweging hebben

Oefening is om vele redenen gunstig, maar het belangrijkste voordeel is dat het je cardiovasculaire gezondheid verbetert. Door regelmatig te oefenen, kun je een hoge bloeddruk verlagen, het cholesterolgehalte verlagen en het risico op hartaandoeningen verminderen. Bovendien helpt regelmatige lichaamsbeweging om de hartspier te versterken, wat de efficiëntie verhoogt en de hoeveelheid werk vermindert die het moet doen. Hierdoor kan het meer bloed pompen met minder inspanning, wat leidt tot een verbeterde bloedsomloop en een betere algehele gezondheid.

Ook heeft oefening veel voordelen voor de geestelijke gezondheid. Het maakt endorfines vrij - chemicaliën in de hersenen die je een goed gevoel geven - die kunnen helpen om stress te verminderen en het energieniveau te verhogen. Van regelmatige lichaamsbeweging is ook bekend dat het de stemming verbetert en de symptomen van depressie en angst vermindert.

 

Hoe vaak moet je bewegen?

De meeste experts raden aan dat individuen elke dag minstens 30 minuten matige fysieke activiteit krijgen. Dit kan betekenen dat je een stevige wandeling door de buurt maakt of een buitensport speelt met vrienden of familie. Als 30 minuten in eerste instantie ontmoedigend lijkt, maak je dan geen zorgen! Begin met 10-15 minuten per dag totdat je meer uithoudingsvermogen opbouwt; zelfs deze kleine hoeveelheid lichaamsbeweging kan na verloop van tijd positieve effecten hebben op jouw gezondheid.

 

Conclusie:

Voldoende bewegen is een van de beste dingen die je kunt doen voor de gezondheid van je hart - en voor jezelf! Het helpt je hartspier te versterken, verhoogt de bloedsomloop, vermindert stressniveaus en verbetert de stemming. Hoewel het wordt aanbevolen dat volwassenen elke dag minstens 30 minuten matige fysieke activiteit krijgen, zijn zelfs kleinere hoeveelheden lichaamsbeweging in de loop van de tijd gunstig. Dus maak elke dag wat tijd vrij voor jezelf - je hart zal je daar dankbaar voor zijn!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Fiets voor plezier en fitness

Fietsen is een uitstekende oefening voor mensen met hoge bloeddruk of hartaandoeningen. Onderzoek toont aan dat fietsen eigenlijk beter is voor het verlagen van de bloeddruk dan intensievere activiteiten zoals joggen. Uiteindelijk versterkt en conditioneert het je hart. Het helpt ook om je bloedsomloop en de zuurstofstroom in je lichaam te verbeteren. Bovendien kan fietsen helpen bij gewichtsverlies door calorieën te verbranden, de spieren te versterken en flexibiliteit te ontwikkelen.

Lees meer »

De basisprincipes bij het stellen van je fitnessdoelen

Ben jij een doelgericht persoon? Als je dat bent, dan weet je waarschijnlijk dat alle succesvolle mensen in het leven de basisprincipes kennen van het stellen en bereiken van hun doelen. Als je een gezond leven wilt bereiken, dan zou het stellen van fitnessdoelen niet anders moeten zijn dan al het andere dat je doet.

Lees meer »