Gratis verzending vanaf € 75,00 op vitaalexclusief.nl

Vitamines zijn onmisbaar

Waarom het innemen van vitamines gunstig kan zijn voor de gezondheid

Vitaminen zijn essentiële voedingsstoffen die ons helpen gezond en energiek te blijven. Ze spelen een belangrijke rol in hoe goed ons lichaam kan functioneren, maar velen van ons krijgen niet genoeg vitaminen binnen via het voedsel dat we eten. Daarom kan het innemen van vitamines gunstig zijn voor jouw gezondheid. In deze blogpost onderzoeken we de geweldige voordelen van vitamines en waarom het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je er elke dag voldoende van binnenkrijgt. Laten we erin duiken!

 

Wat zijn vitamines?

Dit zijn organische verbindingen die ons lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid. Ze komen van nature voor in voedselbronnen zoals fruit, groenten, granen, noten en zaden. We kunnen ze ook vinden in verrijkte voedingsmiddelen of supplementen zoals multivitaminen en individuele vitaminetabletten of capsules. Ons lichaam heeft verschillende hoeveelheden van elke vitamine nodig, afhankelijk van leeftijd, geslacht en levensstijl. Het is belangrijk op te merken dat bepaalde vitamines niet door het lichaam kunnen worden aangemaakt, zodat je ze moet halen uit externe bronnen zoals voedsel of supplementen.

 

Voordelen van vitamine-inname

Door ervoor te zorgen dat we dagelijks voldoende vitaminen binnenkrijgen, kunnen we van verschillende voordelen genieten, waaronder: Verbeterd immuunsysteem - Vitaminen helpen ons immuunsysteem te ondersteunen zodat het ziekten en aandoeningen gemakkelijker kan bestrijden. Ze beschermen ook tegen ontstekingen die verband houden met chronische aandoeningen zoals hartziekten en diabetes. Verbeterde energieniveaus - Wanneer het lichaam voldoende vitamines binnenkrijgt, heeft het meer uithoudingsvermogen gedurende de dag, wat helpt bij fysieke activiteiten zoals sporten of zelfs om een lange werkdag door te komen zonder zich voortdurend uitgeput te voelen. Betere huidgezondheid - Vitaminen kunnen de huid gezond houden door vroegtijdige veroudering te voorkomen en bescherming te bieden tegen vrije radicalen die rimpels en donkere vlekken in het gezicht veroorzaken. Beter zicht - Van bepaalde vitaminen is bekend dat ze het gezichtsvermogen verbeteren door het verminderen van vermoeidheid van de ogen en het voorkomen van maculadegeneratie, een veel voorkomende oorzaak van blindheid bij oudere volwassenen. Algehele verbetering van de gezondheid - Dagelijks voldoende vitamines innemen kan bijdragen tot een betere algehele gezondheid, omdat het essentiële voedingsstoffen zijn die ons lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren.

 

Het verbeteren van je algehele gezondheid

Van het stimuleren van je immuunsysteem tot het verbeteren van je algehele gezondheid, er zijn veel voordelen van het regelmatig innemen van vitamines. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je er elke dag voldoende van binnenkrijgt, hetzij via voedselbronnen of supplementen, zodat je lichaam over alle essentiële voedingsstoffen beschikt die het nodig heeft om gezond en energiek te blijven! Dus waar wacht je nog op? Begin nu met die vitamines!

Alles over vitamine A

Het kreeg de eerste letter van het alfabet voor zijn naam omdat het de eerste vitamine was die werd ontdekt. Gebleken was dat het een groot aantal toepassingen in het lichaam heeft, waaronder het gezond houden van de ogen, het helpen van celgroei en ook het stimuleren van het immuunsysteem. Vitamine A wordt echter niet alleen direct opgenomen! Je lichaam maakt door bètacaroteen om te zetten het zelf aan. Te vinden is het in een aantal voedingsmiddelen zoals eieren, melk, lever en vlees.

Lees meer »

Vitamine B12

Vitamine B12, ook bekend als cobalamine, is een essentiële vitamine die het lichaam helpt draaiende te houden als een goed geoliede machine. Dit is wat je moet weten over B12 en waarom het zo belangrijk is voor je gezondheid. 

Lees meer »

Waarom vitamine C?

Onze voeding bevat vitamine C in groenten, aardappelen en fruit. Specifiek, kool, peper, citrus, kiwi, bessen en aardbeien bevatten allemaal vitamine C. Verminderde weerstand, bloedend tandvlees en slechte wondgenezing kunnen het gevolg zijn van een tekort aan deze vitamine. Als het een ernstig en langdurig defect is, kan er scheurbuik optreden, maar dit is sinds de 20e eeuw niet meer in Nederland gebeurd.

Lees meer »

Vitamine D de vitamine uit zonneschijn!

Wanneer de zomer eindelijk hier is! Betekent dat we meer tijd buitenshuis doorbrengen met genieten van de zon. Maar wist je dat vitamine D, vaak aangeduid als de “zonneschijnvitamine”, essentieel is voor onze gezondheid? In deze blogpost gaan we in op wat vitamine D is, wat het doet en hoe je er genoeg van kunt krijgen.

Lees meer »