Gratis verzending vanaf € 75,00 op vitaalexclusief.nl

Vervelende aandoeningen

Wat zijn de meest voorkomende vervelende aandoeningen?

 

Heeft jouw jonge kind last van chronische aandoeningen? Je bent niet alleen. Per jaar bezoekt ongeveer 2%-5% van de kinderen de dokter met een van deze aandoeningen. Voor kinderen tot 11 jaar zijn astma, eczeem, buikpijn en constipatie enkele van de meest voorkomende aandoeningen. Oudere kinderen gaan vaak naar de dokter vanwege astma, hoofdpijn/migraine, vermoeidheid, rugpijn en buikpijn. In dit blog gaan we dieper in op deze vervelende aandoeningen en bekijken we wat we kunnen doen om ze te helpen beheersen.

 

Astma

Dit is een soort ontstekingsaandoening waarbij de luchtwegen gezwollen en geïrriteerd raken. Het kan moeilijk zijn om normaal te ademen omdat de luchtwegen zich tijdens een aanval tijdelijk vernauwen. Symptomen zijn hoesten, piepende ademhaling en benauwdheid op de borst.

 

Eczeem

Ook bekend als atopische dermatitis, een huidaandoening waarbij droge en jeukende plekken op de huid ontstaan. Het treft meestal gebieden zoals de binnenkant van elle bogen of achter de knieën, maar kan overal op het lichaam voorkomen, ook in het gezicht of op de hoofdhuid.

 

Buikpijn

Dit kan variëren van een licht ongemak tot een heviger krampachtig gevoel in de maagstreek dat gepaard gaat met misselijkheid of braken. Buikpijn wordt meestal veroorzaakt door een infectie of ontsteking, maar kan ook verband houden met voedselallergieën of -intoleranties.

 

Constipatie

Dit is wanneer je moeite hebt met het passeren van ontlasting of wanneer ze er hard en klonterig uitkomen als ze er eenmaal uit zijn. Het kan ook betekenen dat je vaak aandrang hebt om te gaan, maar dat je ondanks je pogingen niets kwijt kunt.

 

Hoofdpijn/migraine

Hoofdpijn is een veel voorkomend probleem bij kinderen, vooral als gevolg van stress of overbelasting door activiteiten zoals studeren voor examens of het spelen van te veel videospelletjes. Migraine kan periodiek optreden met een intens kloppend gevoel aan één kant van het hoofd, gepaard gaande met misselijkheid/overgeven en gevoeligheid voor licht, geluid en geuren.

 

Vermoeidheid

Dit verwijst naar gevoelens van vermoeidheid die zelfs na voldoende slaap kunnen optreden.

Rugpijn

Dit kan variëren van lichte pijn die aanvoelt als spierstijfheid tot ernstige pijnscheuten die het moeilijk maken om rechtop te staan, laat staan goed te lopen.

 

Conclusie:

De bovenstaande lijst bevat slechts enkele van de meest voorkomende chronische aandoeningen waarmee zowel jonge als oudere kinderen te maken krijgen, maar er zijn nog veel meer medische aandoeningen die zowel volwassenen als kinderen kunnen treffen, zoals dementie, die vooral ouderen treft. Met een goede behandeling, veranderingen in het dieet en zo nodig aanpassingen in de levensstijl zou je hopelijk in staat moeten zijn om verlichting te vinden van alle symptomen die je zou kunnen ervaren in verband met een chronische aandoening die hier vandaag is genoemd! Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om met een deskundige te praten voor meer informatie over hoe je het beste met jouw aandoening kunt omgaan!  Bedankt voor het lezen!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Dementie is een ziekte die de hersenen beïnvloed

Als gevolg hiervan kunt uw volgende eenvoudige dagelijkse taken mogelijk niet goed meer uitvoeren. In het begin zal men bijvoorbeeld moeite hebben om medicijnen correct in te nemen of rekeningen te betalen. Later zullen taken als koken en aankleden ook steeds meer moeite kosten. Het is een combinatie van symptomen (een syndroom) en de hersenen kunnen informatie niet langer goed verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor meer dan vijftig ziekten. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Bovendien komen vasculaire dementie, fronto-temporale dementie (FTD) en Lewy-lichaamsdementie veel voor.

Lees meer »