Gratis verzending vanaf € 75,00 op vitaalexclusief.nl

Overgewicht en de problemen

Vaak voelen mensen met veel overgewicht zich onzeker over hun lichaam.

Daarom is het belangrijk om ze goed te ondersteunen. Mensen met veel overgewicht mensen hebben vaak een negatief zelfbeeld. Ze voelen zich vaak onzeker over hun lichaam en durven maar weinig tegen anderen te vertellen over hun situatie. In de samenleving wordt een te veel aan overgewicht gezien als een probleem, terwijl het voor veel juist moeilijk is om af te vallen. Sommigen vinden het lastig om beweging te vinden in hun dagelijkse leven, omdat ze werken of studeren of omdat ze in een huishouden met kinderen zijn.

Mensen met veel overgewicht lopen vaak een groter risico op gezondheidsproblemen

In het algemeen kunnen we stellen dat mensen met een teveel aan overgewicht, vaak een groter risico lopen op gezondheidsproblemen. Zo is er een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker. Daarnaast kunnen ze ook problemen ervaren met hun mobiliteit, ademhaling en slaap. Om deze redenen is het belangrijk om deze mensen met de informatie in dit blog zo goed mogelijk te ondersteunen bij het verbeteren van hun gezondheid.

Zo vind je bijvoorbeeld adviezen over een gezonde voeding en lichaamsbeweging in dit blog.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Zwaarlijvig zijn – Gezondheidsproblemen die het kunnen veroorzaken

Het dragen van te veel kilo’s vormt een zware belasting voor jouw lichaam, wat kan leiden tot pijn in ledematen en gewrichten. Het zet ook druk op je interne organen waardoor ze niet efficiënt kunnen werken. Je hart moet harder werken om zuurstof door je lichaam te pompen en dit kan leiden tot hartaandoeningen. Je longen hebben moeite om het hoofd te bieden en dit kan leiden tot ademhalingsmoeilijkheden.

Lees meer »