Gratis verzending vanaf € 75,00 op vitaalexclusief.nl

Tholen's afschaffing van de BTW op groenten en fruit staat op losse schroeven

Gepubliceerd op 31 maart 2023 om 11:58

De discussie over 'Geen BTW op biologisch' is nieuw leven ingeblazen.

Uit onderzoek blijkt dat er praktische en juridische bezwaren aan kleven. De effecten ervan zouden minimaal zijn. Online circuleert een oproep aan de Belastingdienst waarin het gemak van biologische producten wordt benadrukt.

Wees ambitieus en maak gebruik van bio etiketteringsvoordelen

Roosmarijn Saat was in 2017-2018 voorzitter van de Vereniging Bio winkel en voorvechter van de campagne "Geen btw op biologisch". Bijna 80.000 mensen tekenden een petitie die de zaak steunde en die aan de Tweede Kamer werd aangeboden. Roosmarijn roept de overheid op om ambitie te tonen en gebruik te maken van biologische etikettering, omdat dit al in wetgeving is vastgelegd en bewezen heeft belastinggeld te besparen. Roosmarijn benadrukt dat meer dan gewone groenten en fruit essentieel is voor de gezondheid.

 

Verlagen btw op biologisch geteelde producten

Om de gezondheid op een zinvolle manier te bevorderen, stelt zij voor om voorlichting te geven over het productieproces van voedsel, waarbij specifiek wordt gestreefd naar biologische methoden zonder gebruik van chemicaliën. Zij dringt er bij beleidsmakers op aan onmiddellijk actie te ondernemen om de stijgende voedselprijzen aan te pakken door de belasting op de toegevoegde waarde (btw) op biologisch geteelde groenten en fruit te verlagen.

 

De meest verantwoorde boodschap begint met biologisch

Michaël Wilde, directeur van Bionext, pleit voor de maatschappelijke discussie over de afschaffing van de btw op biologische producten. Hij stelt dat deze dialoog de voordelen voor het milieu, zoals water, klimaat, bodem en biodiversiteit, onder de aandacht zal brengen. Er circuleert nu een oproep aan de Belastingdienst onder de noemer "De mooiste boodschap is biologisch."

 

Samenvatting

Roosmarijn Saat, voorzitter van de Vereniging Biologische Winkel, leidde in 2017-2018 de campagne 'Geen btw op biologisch' en bijna 80.000 mensen ondertekenden de petitie.

Het afschaffen van de btw op groente en fruit is een ingewikkelde kwestie, maar volgens Roosmarijn is het tijd voor actie omdat het biologisch voor veel mensen toegankelijker maakt.

 

Bron: Bio Journaal - Campagne 'Geen BTW op Bio' nog steeds actueel


Rating: 0 sterren
0 stemmen